Vegan lunch salade
Salades als lunch wordt veel populairer dan de standaard boterham. Met deze vegan salade voel je je meteen een stuk gezonder door de hoeveelheid groente die deze salade verrijken. Ben je toch meer een carnivoor, dan is hier gerookte zalm ook heerlijk bij.
Ingrediënten:
50Gr 3 soorten quinoa
1Tl kurkuma
1Tl gemalen koriander
50Gr bruine bonen
50Gr kikkererwten
100Gr mais
8 rode tomaat
30Gr zilveruitjes
3 snack tomaatje
7 cherrytomaten
50Gr cashew noten
Handje basilicum
Halve avocado
50Gr feta kaas
Sap van een halve limoen
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg daar de kurkuma en gemalen koriander aan toe en roer dit goed door. Snij de rode ui en snack paprika ik kleine stukjes en halveer de tomaatjes. Spoel de bruine bonen en kikkererwten. Voeg alles toe in 1 grote schaal, plus de mais, zilveruitjes, cashewnoten en basilicum. Voeg als laatste nog de sap van de limoen en roer dit goed door. Garneer met avocado en fetakaas. Breng op smaak met peper en zout.