Mijn Praktijk

 

“Jouw doel is afvallen, mijn doel is jouw gezondheid”

Mijn missie is om van Nederlands het gezondste land ter wereld te maken, door men weer op een natuurlijke, gezonde manier te laten eten. Hierbij zal iedereen die hier aan mee doet automatisch:

 • Gezonder voelen
 • Energiek en fitter voelen
 • Lekkerder in je vel voelen
 • Productiever worden
 • Op een gezonde manier afvallen of aankomen
 • Leren koken op een natuurlijke, duurzame wijze koken met pure en natuurlijke producten
 • Geen gebruik maken van pakjes, zakjes of shakes
 • Lekker en gezond eten

Heb je al zoveel diëten geprobeerd zonder resultaat? Ben je het zat om continu trek te hebben en je niet voldaan te voelen? Ben jij je suikerverslaving zat, en heb je behoefte om jouw lichaam te voeden? Wil je meer energie en je lekkerder in je vel voelen?  Wil jij op een gezonde manier afvallen met blijvend resultaat? Bij mij in de praktijk is dit allemaal mogelijk.

In mijn praktijk staat gezondheid centraal! Het doel van al mijn trajecten is het verbeteren van de algehele gezondheid. Jij moet je lekker voelen in jouw eigen lichaam, lichamelijk, geestelijk en mentaal.

“Gedragsverandering is the Keyword”

De doelstelling van alle trajecten is gericht op gedragsverandering, waarbij ik jou met gerichte opdrachten, op weg help naar een gezonde levensstijl.

De voordelen hiervan zijn:

 • Je went langzaam aan jouw nieuwe gewoontes en levensstijl. Dit zorgt onder andere voor blijvend gedragsverandering en langdurig resultaat.
 • Je wordt zo bekwaam waardoor je kan er zelfstandig mee kan doorgaan. Je leert bv zelfstandig recepten ontwikkelen en gericht zoeken naar recepten die binnen deze methodiek pas.
 • Hier heb jij jouw hele leven profijt van.
 • Je komt niet meer zo makkelijk aan als voorheen.
 • Je leert jouw unieke lichaam kennen als nooit tevoren.
 • Het wordt jouw nieuwe gezonde eigen manier van leven, die haalbaar en overal toepasbaar is.

Ik ben het gehele traject betrokken bij jouw reis, vanuit mijn praktijk, telefonisch en via Whatsapp. En na de afsluitende fase, laat ik je niet zomaar los. Wanneer je voor mij kiest weet je dat je altijd een back-up systeem hebt. Bij mij kan je terugvallen voor advies of dat kleine beetje motivatie, die je weer de goede kant op duwt.

“80/20 principe. 80% gezonde basis en 20% bewust zondigen”

Ik geloof vooral in het 80/20 principe. 80% gezonde basis en 20% bewust zondigen. Deze balans wil ik jou aanleren. In onze huidige maatschappij hebben we veel te maken met sociale gelegenheden, waar lekker eten vaak centraal staat. Een goede balans hierin vinden kan behoorlijk lastig zijn. Ik leer jou deze uitdagingen integreren in jouw leven, waarbij je nog steeds blijft afvallen.

Verdiepende informatie over mijn werkwijze en de inhoud over de diverse trajecten, kunt u vinden onder diensten. Heb je vragen of wil jij deze uitdaging met mij aangaan, vul de contact gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Over Biby

Voeding is best iets bijzonders. Het bindt ons, we zetten het in bij sociale gelegenheid zoals familiebezoekjes, feestjes, bruiloften, verjaardagen. Maar ook zakelijke dinertjes en zelfs tijdens een filmpje pakken. Bijkletsen met een goede vriend of vriendin, gezellig met een wijntje. We gebruiken het als troost of om iets te vieren. We hebben het elke dag weer nodig!

Al heel jong merkte ik dat al dit lekkers iets met mijn lichaam deed, waar ik niet blij van werd. Mijn broek ging niet meer dicht, dat jasje zat te strak en in de spiegel zag het er niet meer echt flatteus uit. Zo begon mijn zoektocht naar de juiste voeding al heel snel. Hét perfecte lichaam, waar iedereen naar streeft. Iedereen heeft hier zijn eigen gevecht mee.

Ik wilde er altijd strak uit zien en deed alles voor mijn uiterlijk. Ik heb allerlei diëten geprobeerd, zoals crashdiëten, shoutbeath, Sonja Bakker, soepdieet, ziekenhuisdieet, de gekste diëten ben ik gaan proberen. Voor een termijn was dit zeker effectief. Maar zodra ik weer ‘normaal’ ging eten kwam het er dubbel en dwars weer aan. Ik viel af, ik kwam aan, ik viel af, het bekende jojo-effect maakte mijn leven zuur.

over-mij

Ook voelde het voor mijn gezondheid niet goed. Bij te veel en lang diëten, merkte ik duidelijk dat ik moe werd, een grauwe huid kreeg, obstipatieproblemen ervoer of dat mijn haar er uit viel. En het ergste van het ergste, ik kreeg continu honger. Het deed uiteindelijk niks voor mijn gezondheid. De meeste diëten vergaten dat we voedingsstoffen nodig hebben, zoals brandstof en bouwstof, maar ook vitamines en mineralen om alle lichaamsprocessen op gang te houden.

Ik wilde weten wat mijn lichaam precies nodig had om niet constant honger te ervaren. Ik wilde mijn lichaam voeden en hoe ik dat moest combineren met fanatiek sporten? Wat moet ik mijn  lichaam geven, zodat ik me energiek, fit, gezond en lekker in mijn vel voel! Dit zijn vragen die mij al jaren bezig houden. Voeding is niet voor niets een eerste levensbehoefte.

 Op het internet lees je van alles. Het ene statement spreekt het ander tegen en andersom. Je raakt in de war en je weet niet meer wat je moet geloven. Ook heb ik een opleiding tot gewichtsconsulente gevolgd, wat niet overeenkwam met wat ik in de praktijk ervaarde. Ik ben zelf maar op onderzoek uit gegaan en ben tot de conclusie gekomen dat elk ingrediënt zijn eigen unieke eigenschap heeft en iets voor je lichaam kan betekenen. Je moet je lichaam voeden, niet uithongeren waardoor je ondervoed raakt. Zo begon ik met het ontwikkelen van mijn eigen trajecten en heerlijke gezonde recepten ontwikkelen. Een goed dieet hou je pas vol wanneer de recepten geen straf is.

 Mijn kennis is vooral gebaseerd op het lezen van veel boeken en wetenschappelijke artikelen. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. De wereld heeft vele bijzondere mogelijkheden en ik maak daarom gebruik van wereldgerechten uit elke keuken. Ik stop alles in een nieuw en verbeterd jasje en geef er een Biby twist aan. Ik wil mensen laten zien dat gezond eten niet saai is, maar dat je met verschillende kruiden, specerijen en mooie natuurlijke producten,  geweldige gerechten op tafel kunt zetten die én goed zijn voor je lichaam én ook nog eens heerlijk smaken. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je af en toe best mag zondigen, maar de juiste balans daarin moet vinden. Daar help ik jou graag bij en zorg er voor dat jij je nieuwe lifestyle omarmt. 

Een gezonde levensstijl is voor iedereen vol te houden als het ook lekker is en dat is mijn doel.