Healthy Chilli Soep
Deze groentesoep met heerlijke bonen en vegan gehakt is een mooie en makkelijke herstelgerecht voor sporters. Ook handig als prep-maaltijd en verleist ook zijn smaak niet wanneer je deze invriest
Ingrediënten pindasaus:
- 2 El Olijfolie
- 300 Gr vegan gehakt
- 1 Rode Ui
- 3 Teentjes Knoflook
- 1 Courgette
- 3 Wortels
- 250 Gr Champignons
- 1 Verse Spaanse Peper
- 3 Grote Tomaten
- 1 Blik Kidneybonen
- 2 TL Komijnzaad
- 1 TL Paprikapoeder
- Handje Vol Verse Oregano en Koriander
- Peper en Zout naar smaak
Bereidingswijze:
Snij de courgette, tomaten, peen, champignons, ui en knoflook in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de vegan gehakt rul en voeg de paprikapoeder toe. Wanneer dit goed doorbakken is, haal je dit uit de pan, maar laat je het vet zitten.
In die zelfde pan bak je de ui en knoflook tot dat dit glazig er uit ziet. Voeg daarna de courgette, peen en champignons toe. Laat dit 10 minuten op laag vuur staan en roer dit af en toe.
Voeg daarna de spaanse peper, kidneybonen, tomaten en gehakt toe, samen met de overige specerijen. Voeg hier een klein beetje water aan toe zodat de vocht alles onder dompelt. Laat dit nog 10 minuten sudderen. Gewenst kan je hier peper en zout aan toevoegen. Enjoy