Bloemkool Tortilla

Hoe kan je jouw fahitaschotel nog gezonder maken? Door er zelfgemaakte bloemkool tortilla’s bij te maken. Dit is een geweldige koolhydraatvervanger, vooral wanneer je een koolhydraatarm lifestyle wilt hanteren.

 

Ingredienten Bloemkool Tortilla

800g bloemkool, in roosjes
6 el psylliumvezels (vlozaad)
2 eieren
Snufje zout
Kokosmeel om te bestuiven

Bereiding Bloemkool tortilla

-Stoom de bloemkoolroosjes tot ze heel zacht zijn.
-Goed al het overtollige vocht af en pureer de roosjes dan in een keukenmachine of met een staafmixer.
-Voeg de psylliumvezels, de eieren en het zout toe en meng alles nogmaals. Dat moet echt machinaal.
-Laat het mengsel ongeveer 15 min staan, tot een kneedbaar deeg ontstaat.
-Maak van de deeg kleine balletjes die precies in de hele handpalm past. Probeer ze zo dun mogelijk te uit te rollen en bestuif ze rijkelijk met kokosmeel. (Ik heb hiervoor een deegroller gebruikt)
-Bak ze in de koekenpan met een zwarte bodem op niet al te hoog vuur, tot ze van buiten een mooi kleurtje krijgen en van binnen gaar zijn. .

En je vulling voor je tortilla bepaal je natuurlijk zelf.

Enjoy your bloemkool tortillas