Zalm, gestoomde asperges met heerlijke salade
Zalm heeft vele voordelen wanneer je dit aan je menu toevoegt. Zo zorgt het voor een gezonde groei en ontwikkeling van je lichaam, je krijgt er mooi en stevig haar van en dat je huid ervan gaat stralen. Daarnaast is dit visje enorm lekker en kan je het op verschillende manieren eten. Zoals hieronder beschreven vind ik hem het lekkerst.
Ingredienten Zalm, gestoomde asperges met een heerlijke salade
ZALM OP DE HUID
150GR ASPERGES
20GR BABYSPINAZI
3 STUKS AUGURKEN
10 STUKS AMANDELEN
10STUKS ZWARTE OLIJVEN
50GR KOMKOMMER (1/3)
OLIJFOLIE
PEPER EN ZOUT
CHILLI PEPERS
Bereiding Zalm, gestoomde asperges met een heerlijke salade
Kruid je zalm al voor je het bak met peper, zout en chilipepers. Doe een scheutje olijfolie in een pan en heet worden. Doe de zalm in de pan en schroei dit aan alle kanten dicht. Dus bak ze ongeveer 1 minuut aan elke kant. Leg de zalm met de huidkant beneden en Doe een deksel op de pan. Zet de vuur op midden laag vuur.
Stoom de aspergestoppen in 7 minuten.
Snij de overige ingrediënten en doe alles in 1 kom. Doe daarover heen 1 lepel olijfolie, wat peper en zout. En meng dit goed door.
Ondertussen is je zalm gaar van binnen. Maar doe alsnog het vuur wat hoger. Nu ga je weer alle kanten bakken zodat de zalm een mooi kleurtje krijgt.
Leg dit op je bord. Haal de asperges uit de pan en leg de salade erbij.
Enjoy!