Wortelbietensoep

​Voordeel van een soep Is dat je een grote pan kan maken en in porties kan invriezen. Dit kan je lang bewaren. En gebruiken tijdens drukke dagen wanneer je geen tijd of geen zin heb om te koken.
Maar ook voor de figuur is soep heel erg goed. Vaak zit er weinig calorieën in en heel veel groente, vol vitamines en mineralen. Je kan zelf bepalen of je vlees of vis toevoegt, of liever een vegetarische variant kookt. En met wat brood en gegratineerd kaas is het in deze warme dagen ook goed als comfort food.
Bieten wordt Niet door iedereen geliefd of graag gegeten. Toch heeft het veel gezondheidsvoordelen.

Ingredienten Wortelbietensoep (4 personen)

Wortelbietensoep:

400 gr gehakt (kip, rund, varken of lams)
1 tl. paprikapoeder
1 tl. chilipeper
4 gekookte bietjes, ca 500 gr
10 wortels
2 sjalotje
Stukje verse kurkuma
3 takjes verse basilicum
100 gr zachte verse geitenkaas
800 ml groentebouillon
1 el olijfolie
Peper en zout

Bereiding Wortelbietensoep

Kruid het gehakt met paprikapoeder en chilipeper. Maak hier kleine balletjes van en leg dit in een vergiet.

Snijd de sjalot en kurkuma fijn. Schil de wortels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Snijd ook de bietjes in blokjes van 2 centimeter.

Doe olijfolie in een soeppan en voeg de fijngesneden sjalot en kurkuma toe. Bak 2-4 minuten op heel laag vuur. Voeg de wortels en biet toe. En bak 2 minuten mee. Giet de bouillon in pan. Breng zachtjes aan de kook. Doe de vergiet met gehaktballen in de pan en doe er de deksel op. en laat daarna rustig op laag vuur 15 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer tot dat hij mooi glad is. Breng verder op smaak met zout en peper. Voeg daarna de gestoomde ballen er in.

Breng op smaak met peper.

Verdeel de soep over de kommen, schep in elke kom een stukje  geitenkaas en garneer met de verse basilicum.

Enjoy!