Vegan Pizza

We willen bijna allemaal minder vlees eten. Niet om alleen het milieu te besparen, maar ook om beter voor ons lichaam te zorgen. Met deze vegan pizza mis je helemaal geen vlees. Natuurlijk mag je zelf zo creatief mogelijk zijn om je eigen dopping te bedenken. Maar ik vind champignons een onmisbaar ingrediënt voor bij een pizza.

Ingrediënten: Bodem

Benodigdheden:

200 Gr Bloemkoolrijst
100 Gr Vegan geraspte kaas
30 Gr Vlozaad (Psylliumzaad
10 Takjes Oregano

Ingrediënten: Tomatensaus

Benodigdheden:

1 Eetl. Olijfolie
1 Rode ui
4 Knoflookteentjes
500 Gr Cherrytomaten
2 Zoete paprika
I Plantje Basilicum
1 Theelepel Chilipepers
Peper en zout naar smaak

Ingrediënten: Topping

Benodigdheden:

Champignons
Vegan kaas

Bereidingswijze: Bodem

Voorverwarm de oven om 220Gr. Haal alle blaadjes van de oregano er af en doe dit in een kom. Voeg de bloemkoolrijst erbij. Mix dit zit fijn met een staafmixer. Voeg daarna de kaas, vlozaad en peper en zout toe. Leg dit op ovenpapier en kneed hiervan een mooi bol deeg. Maak dit plat in een rode vorm, zoals een pizzabodem er uit ziet. Niet al te dun maar ook niet te dik. Doe dit in de oven voor 30 minuten. Daarna haal je het eruit en kan de saus er overheen.  Doe de oven op 180Gr. Leg je topping op de pizza. Daarna mag de piiza nog 15 a 20 minuten in de oven.

Bereidingswijze: Tomatensaus

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten en de zoete paprika in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snij dit fijn

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika, stukjes en tomaat toe en laat langzaam garen tot een saus op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Voeg de specerijen toe en roer dit goed door. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper

Bereidingswijze: Topping

Snij alles fijn en leg dit op je pizza.

De pizza gaat 30 minuten in de oven nadat je de bodem belegd hebt met de saus en topping

 

Enjoy!