Salmon Fishsticks
Zelf vissticks maken is een stuk gezonder en zeer eenvoudig. Voor de moeilijke vis-eters kan dit de manier zijn om vaker een stukje vis op tafel te serveren. Met gebakken zoete aardappelen en een salade er bij, maak je de maaltijd helemaal af. Ik heb er een heerlijk gezond sausje bij gemaakt. Probeer hem uit en laat me weten wat je er van vind.
Ingredienten Salmon Fishsticks
Sticks:
- 2 stuks Zalm
- 3 stuks Lu volkoren cracotte
- 50 Gr Parmezaanse kaas
- 3 Tl Dragon
- 3 stuks Eieren (eiwitten)
- 2 El Olijfolie
- Peper & zout naar smaak
Sausje
- Halve Komkommer
- 2 teentjes Knoflook
- 1 el. Olijfolie
- Sap van een halve citroen
- 1 handje Munt
- 2 dl Griekse yoghurt
- Peper & zout naar smaak
Bereiding Salmon Fishsticks
Verwijder de huid van ze zalm en snij deze in langwerpige stukken.
Scheidt de eigeel van de eiwitten in een kom. De eigeel heb je niet meer nodig. De eiwitten bewaar je apart.
Doe de Lu cracotte in een boterhamzakje en sla dit fijn tot alles fijn is. Doe dit in een schaal, samen met de parmazaanse kaas, dragon en peper en zout. Meng dit goed door en leg dit daarna verspreid op een bord.
Dompel de zalmstukje een voor een in de eiwitten en leg dit daarna op de bord met de mengsel. Draai het daarna om. Zorg er voor dat de hele zalm met de mengsel bedekt is. Doe dit met alle stukjes zalm.
Verhit in een pan de olijfolie. Bak de zalmstukjes heel kort aan beide kanten goud bruin. Wanneer je dit te lang bakt, zal je zalm uitdrogen en zijn je vissticks minder lekker.
Bereiding Sausje
Snij de komkommer door de helft en verwijder de pitten en schil. Snij dit in stukken en doe dit in een langwerpige kom. Voeg alle ingrediënten toe en pureer dit goed met een staafmixer.
Denk jij, dit ga ik nu meteen maken, Laat daarna dan een bericht achter op instagram Ik ben benieuwd hoe deze smaken jou bevallen. enjoy