Rode Linzensoep
Met deze koude dagen hebben we steeds vaker trek in soep. Deze soep is clean, vegan en super lekker. Daarnaast is dit ook nog een goed voor de stoelgang en stofwisseling.
Ingredienten Rode Linzensoep
- Kokosolie – 3 eetl.
- Rode ui – 2stuk
- Knoflook – 5teentjes
- Rode linzen – 300Gr
- Cherrytomaten – 300Gr
- Paprikapoeder – 1 theel.
- Komijnpoeder – 1 theel.
- Kurkuma – 1 theel.
- Chilivlokken – 1theelepel
- Water – 1200ml
- Peper en zout naar smaak
- 1tl. kurkumapoeder of 1cm verse kurkuma wortel
Bereiding Rode Linzensoep
Schil en snipper de ui en knoflook. Bak de gesnipperde ui in Kokosolie, in een grote soeppan tot dit glazig wordt. Voeg daarna de tomaten en knoflook erbij en laat dit nog 5 minuten op laag vuur koken. Roer af en toe in de pan. Doe de gemalen komijn, chilivlokken en paprikapoeder erbij en bak dit 1 min mee en roer dit goed. Doe er een klein beetje water bij en laat dit weer 5 minuten staan totdat de aroma’s vrij komen. Voeg daarna het water en linzen toe. Breng dit alles op laag vuur aan de kook en laat het 30 minuten staan. Roer af en toe in de pan. Haal de pan van de vuur en pureer dit met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg daarna nog peper en zout naar smaak toe. Eet smakelijk.