Pompoenbrood

Deze zelfgemaakte pompoenbrood is zo lekker, een beetje boter er op smeren en meer heb je niet nodig.

Hieronder het recept.

Ingredienten Pompoenbrood

Halve pompoen (ong. 500gr):
500gr volkoren tarwemeel
1 zakje droge gist
1tl zout
1tl nootmuskaat
1tl kaneel.
130ml lauw warm water

Bereiding Pompoenbrood

– Stoom de pompoen tot deze zacht is en pureer deze, laat vervolgens afkoelen.
– Voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar, behalve het water.
– Kneed dit met je een hand, terwijl je langzaam het water bij voegt.
– Kneed dit ongeveer 10min en maak er een mooie bal van.
– Stop dit in een bakblik en doe er een natte doen overheen.
– Laat dit 30 minuten rijzen.
– Na 30 minuten kneed je het deeg nog een keer en doe je het het deeg in de juiste bakvorm.
– Deze heb je van te voren beboterd.

– Laat het nog 30 minuten rijzen en verwarm de oven voor op 200 graden.

– Smeer de brood met olijfolie en strooi er desgewenst zaadjes op.
– Druk deze wel goed aan.

– Bak je brood in 50 min gaar.

Enjoy!

#bibyknowsfood #tooldtobeafitdutchie #pumpkin bread
#pumpkinbread #pompoenbrood
#brood #broodisgezond #pompoen
#healthy #fit #delicious #halloween #healthyfood #healthylifestyle #healthyrecipes #healthyliving #healthyeating #healthybaking #bakingbread #homemadefood #homemade #homecooking #bread #fitforlife #heartrunners #fitfood #loveforfood #lovebread