Luchtige granenvrij zonnebloembrood
Ingredienten Luchtige granenvrij zonnebloembrood
2el sesamolie
2el ghee of roomboter
1.2 dl lauwwarm water
40gr fijngemalen lijnzaad
80gr fijngemalen vlozaad (psylliumvezels)
1tl baking soda
1el karwijzaad en komijnzaad
1tl zout
2tl wijnsteenpoeder
35gr zonnebloempitten en pompoempitten
Bereiding Luchtige granenvrij zonnebloembrood
– Bekleed een bakblik van ongeveer 18x en 12cm met bakpapier of gebruik een silicone bakvorm.
– Splits de eieren en zet de eiwitten weg.
– Zorg er voor dat je 4 eidooiers apart legt.
– 2 eidooiers heb je niet nodig.
– Meng de 4 eidooiers met sesamolie, gesmolten ghee of roomboter, water en roer alles door elkaar.
– Meng in een ander kom het lijnzaad, vlozaad, baking soda, karwijzaad, komijnzaad en zout.
– Klop de 6 eiwitten tot zachte pieken.
– Voeg al kloppend het wijnsteenpoeder toe.
– Meng met de elektrische handmixer het dooiermengsel grondig door de droge ingrediënten.
– Voeg langzaam de eiwitten toe.
– Spatel de zonnebloempitten en pompoempitten door het deeg in de bakblik en zet het in de oven.
– Bak het brood in 60 min klaar. Laat het ongeveer 20 min afkoelen en enjoy.
Dit recept komt uit het boek #hetketodieet van #martinaslajerova
Dit is niet het exacte recept. Het een en ander is hier in veranderd om het naar eigen mening te perfectioneren.
#bibyknowsfood #lowcarb #keto #healthyfood #gezondeten
#gezondgewicht #denhaag #fitlife #gewichtverlies #gewichtconsulente #fitnesslife #heartrunners #gezonderecepten
#brood #homebaking #home #womanonly #woman