Linzen & wortel pasta met babymais en garnalen
Er zijn tegenwoordig vele pastavervangers op de markt. Deze van bonduelle is een van mijn favoriet. De structuur en smaak komt nog het dichts bij de echte authentieke pasta. Ik ben een groot liefhebber van pasta. Maar wil er nooit te veel van eten. Daarom kies ik er voor om minder pasta in mijn gerechten te verwerken met meer saus, groente of vlees en vis te gebruiken. Deze kleine verschuiving zorgt er voor dat je toch van pasta kan genieten en er niet te veel van binnen krijg.
Ingrediënten:
Benodigdheden:
100 Gr Bonduelle 100% linzen & wortel – pasta shape
1 blik babymais
3 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook
200 Gr Garnalen
Basilicum en Parmezaanse kaas om te garneren
Ingrediënten: Tomatensaus
Benodigdheden:
1 Eetl. Olijfolie
1 Rode ui
4 Knoflookteentjes
500 Gr Cherrytomaten
2 Zoete paprika
I Plantje Basilicum
1 Theelepel Chilipepers
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze: Tomatensaus
Bereidingswijze: tomatensaus.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten en de zoete paprika in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snij dit fijn
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika, stukjes en tomaat toe en laat langzaam garen tot een saus op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Voeg de specerijen toe en roer dit goed door. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper
Maak eerst de pastasaus. Wanneer je saus over heb, kan je dit makkelijk bewaren voor een andere keer of voor andere gerechten.
Kook de Bonduelle 100% linzen & wortel – pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Schil en snij de knoflook. Doe in een pan de olijf olie en bak de knoflook goudbruin. Doe hierin de garnalen en bak dit kort. Schep de garnalen uit de pan en leg dit apart. Smoor in de zelfde pan de babymais.
Mix alle ingrediënten tot een geheel. Garneer met basilicum en Parmezaanse kaas.
Enjoy!