Preppen schijnt nog best moeilijk te zijn. Vaak smaakt je prep aan het eind van de week ook niet meer zo vers. En slaat de verveling toe wanneer je bijna de hele week hetzelfde gegeten hebt. Ook is variatie ver te zoeken, waardoor het kan zijn dat je continu hetzelfde vitamine en mineralen binnenkrijg.
Maak een grote hoeveelheid van een basisrecept en voeg daar een aantal kleine aanvullingen op waarmee je kan variëren. Zie het net als een outfit. Wanneer je een leuke spijkerbroek hebt en je doet er elke x een ander shirt, blouse of zelf sjaal om, lijkt het toch weer op een totale andere outfit.
Hieronder mijn favoriet.

Ingrediënten (basisrecept)

  • Rode ui 1
  • Knoflook 4
  • Tomaten 6
  • Zoete paprika 1
  • Salie 2 takjes
  • Oregano 2 takjes
  • Basilicum 6 Takjes
  • Chilipepers ½ Theelepel
  • Courgette 1 Stuks
  • Olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd 6 tomaten en de zoete paprika in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes salie, oregano en basilicum en snij dit fijn. Snijd de courgettes in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika en stukjes tomaat toe en laat langzaam garen tot een saus op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg daarna de courgette toe en laat dit ongeveer 5 minuten meekoken.
Voeg de specerijen toe en roer dit goed door. Hier heb jij jouw basisrecept, waar je alle kanten mee op kan!

Extra toevoegingen hebben altijd een bron van eiwitten of koolhydraten. Natuurlijk kan je zelf je vlees of vis of volkorenpasta erbij bedenken. Maar hieronder staan mijn favorieten beschreven.

Ingrediënten:
200Gr Spek
200Gr Gemengde noten
1Tl Komijnpoeder
1Tl Cayennepeper
1Tl Kaneelpoeder
Snufje nootmuskaat
Peper en zout naar smaak

Rooster de noten in een pan zonder boter op midden hoog vuur tot dit begint te kleuren. Doe de specerijen in de pan en wacht tot dit begint te geuren. Voeg nu de spek toe en meng dit heel goed tot de spek krokant is. Voeg dit toe aan je basisrecept en enjoy!

Ingrediënten:
200Gr Kipfilet of kippendij
1 rode ui
4 knoflookteentjes
1 Tl Paprikapoeder
1 Tl Kurkuma
1 Tl Chili vlokken
1 Eetl olijfolie
Peper en zout naar smaak.

Schil en snij alle ingrediënten fijn. Was je kip en snij dit in stukken. Verhit in een pan de olijfolie. Fruit daarin de uien en knoflook. Voeg de kip toe en roer dit goed door. Voeg de specerijen toe en wacht tot de kip gaar is en alle vocht verdampt is. Doe dit bij je basisrecept en enjoy!

Ingrediënten:
100Gr Volkoren penne
3 teentjes Knoflook
Handje Basilicum
1 Eetl Olijfolie

Kook de penne volgens beschrijving. Wanneer dit gaat is bak je dit op in olijfolie, knoflook en basilicum. Enjoy!

Heb je dit recept gemaakt, laat mij dan in mijn instapost over How To Prep weten wat je ervan vindt.