Healthy tandoori chicken

Hou je van Indiaas eten maar nog steeds aan je gezondheid denken. Deze heerlijke healthy tandoori chicken is lekker met een ratatouille. Klinkt als een rare combi, maar je zult versteld staan.

Ingredienten Tandoori chicken

– Rode ui 1
– Knoflook 4
– Komijnzaad 2 eetl.
– Korianderzaad 2 eetl.
– Gemberpoeder 0,5 theel.
– Kruidnagelpoeder 0,5 theel.
– Paprikapoeder 1 eetl.
– Chilli pepers 0,5 theel.
– Kaneel 1 theel.
– Nootmuskaat 0,5 theel.
– Kerriepoeder 1 eetl.
– Cayennepeper 1 theel.
– Kurkuma 1 theel.
– Griekse Yoghurt 150 ml.
– Kippendij 300 gr.
– Olijfolie
– Zout
– Versgemalen peper

Pel en snipper de ui en knoflook.
Maak de kip schoon en snij in stukken.
Voeg alle specerijen in een kom en roer dit goed.
Voeg de griekse yoghurt ui en knoflook aan de specerijen toe en mix dit goed door.
Voeg daarna de kip en mix dit goed met je handen.
Leg het een half uur in de koelkast en laat dit rusten.
Voorverwarm de oven op 210 Gr
Doe in een ovenschaal de olijfolie en de gemarineerde kipstukjes.
Doe dit in de oven voor 15 minuten en daarna draai je alle stukjes met een vork en laat het nog 15 minuten bakken.

Dit is heerlijk met ratatouille a la Biby

Enjoy!