Healthy Köfte

​Hou je net als ik van alle smaken uit de hele wereld. Maar wil je nog steeds gezond blijven eten. Dan zal je deze kofte heerlijk vinden. Het sausje is er heerlijk bij.

Ingredienten Healthy Kofte

  • Olijfolie – Grote scheut om in te bakken   
  • Rode ui – 1 stuk  
  • Knoflook – 4 teentjes
  • Verse gember – 2 centimeter
  • Koriander – 1 el.
  • Komijnpoeder – 1 tl.
  • Kaneel – ½ tl.
  • Pimentpoeder – ½ tl.
  • Cayennepoeder – ¼ tl.
  • Peterselie – 1 handje
  • Lamsgehakt – 400 Gr
  • Peper & zout – naar smaak

Sausje

  • Komkommer – halve
  • Knoflook – 2 teentje
  • Olijfolie – 1 el.
  • Sap van het citroen – halve
  • Munt – 1 handje
  • Griekse yoghurt – 2 dl
  • Peper & zout – naar smaak

Bereiding Healthy Kofte

Bereidingswijze: Kofte

Schil en snipper de ui, knoflook en gember. Hak dit fijn en samen met alle kruiden voeg je dit toe aan het gehakt. Kneed en meng dit goed door, zodat al het gehakt goed gebruikt is. Maak hier balletjes van en laat dit rusten in de koelkast voor een halfuur. Bak daarna de kofte in voldoende olijfolie. Zorg er voor dat je de pan voldoende draait zodat de kofte bedekt is met olijfolie en goed door kan bakken. Om het in het midden goed gaat te krijgen is het handig om de pan te bedekken met een deksel. Draai regelmatig de ballen, zodat alle kanten een mooi kleurtje krijgt. Wanneer de kofte gaar is haal je deze uit de pan en rijg je dit aan stokjes.

 

Bereidingswijze: Sausje

Snij de komkommer door de helft en verwijder de pitten en schil. Snij dit in stukken en doe dit in een langwerpige kom. Voeg alle ingrediënten toe en pureer dit goed met een staafmixer.

 

Denk jij, dit ga ik nu meteen maken, Laat daarna dan een bericht achter op instagram Ik ben benieuwd hoe deze smaken jou bevallen. enjoy