Healthy baka bana

Oergezond, geen suikers toegevoegd, makkelijk te maken. Ik hou van surinaamse hapjes. Maar je wordt er zo snel dik van. En echt gezond zijn ze ook niet altijd. Daarom probeer ik af en toe een snack healthy te maken. Deze is supergoed gelukt. Een echte aanrader dus.

Ingrediënten: Baka Bana

Benodigdheden:

1 Bak banaan
150 Gr Kikkererwtmeel
3 eetlepels kaneel
200 Ml Spa rood

Ingrediënten: Pindasaus

Benodigdheden:

2 Tl Pindakaas
3 Tl Limoensap
2 Tl Sojasaus
2 Teentjes Knoflook
Paar takjes Verse koriander
1 Rode chilipeper
70 Ml Water

healthy baka bana

Bereidingswijze: 

Allereerst maak je de pindasaus, die je als saus zal gebruiken. Hiervoor doe je de pindakaas, het limoensap, de sojasaus, de knoflook, de koriander, de chilipeper, het water en de zwarte peper toe in de keukenmachine en blend je alles tot een mooi egaal geheel.

Schil de banaan, snij dit door de helft en daarna in plakjes. Leg dit apart.

Doe in een kom de kikkererwtmeel, kaneel en spa rood en mix dit goed door. Leg de bananen er in.

Doe in een pan 1 liter olijfolie en laat dit goed heet worden. Daarna doe je de vuur weer op middelhoog. Bak hierin de bananen aan beiden kanten ongeveer 5 minuten.

Serveer met je zelfgemaakte pindasaus.

Enjoy