Groene smoothies

Groene smoothies maken is veel eenvoudiger dan je denkt. Het enige wat je nodig heb is 100gr bladgroenten naar keuze en 2 stuks fruit en een bekertje water. En natuurlijk een blender om het in te blenden. Je kan het makkelijk overal mee nemen en het is makkelijk te eten (je heb er geen bestek bij nodig)
.

Als beginnende smoothie drinker is het vooral handig om het simple te houden. Spinazie is het meest toegankelijke groente voor een groente smoothie. In combinatie met een citrusvrucht (mandarijn, grapefruit, sinaasappels, citroenen, limoenen(kijk uit voor de laatste twee genoemde, das wel erg zuur en je moet er van houden)) zorgt het ervoor dat vitamines beter worden opgenomen.

Groene smoothies zorgen voor een gezond functioneren binnen het immuunsysteem en helpt het centrale zenuwstelsel stimuleren, onderhouden en ondersteunen.

Groene smoothies geven je veel energie omdat er veel vitamines en mineralen in voor komen. Zo krijg je meer groente en fruit binnen en kom je zeker aan je aanbevolen dagelijkse behoefte.

Andere niet geheel onbelangrijke voordelen zijn dat je er een mooie huid van krijg, voldoende vezels binnen krijg en je kunt er eindeloos mee variëren. Try it, you gonne like it!

Wil jij meer tips en tricks? Wil jij werken aan een gezonder leefstijl? Stuur mij dan een email naar info@bibyknowsfood.nl