Gado gado a la Biby
Groente is mijn lust en leven, ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Als jij dit ook heb, dan is deze recept echt een aanrader voor jou. Heel makkelijk en snel klaar te maken en borden vol vitamines en mineralen.
Ingrediënten pindasaus:
- 2 Tl Pindakaas
- 3 Tl Limoensap
- 2 Tl Sojasaus
- 2 Teentjes Knoflook
- Paar takjes Verse koriander
- 1 Rode chilipeper
- 70 ML Water

Bereidingswijze:
Allereerst maak je de pindasaus, die je als saus zal gebruiken. Hiervoor doe je de pindakaas, het limoensap, de sojasaus, de knoflook, de koriander, de chilipeper, het water en de zwarte peper toe in de keukenmachine en blend je alles tot een mooi egaal geheel.
Overige ingrediënten:
- 1 Zoete aardappel
- 1 gekookte ei
- 50Gr Kousenband
- 1 Chinese kool
- 100Gr Taugé
- 1 prei
- Handje vol kiemen
- Gebakken ui
Snij de zoete aardappelen en blokken en stoom dit 10 minuten in en stoompan. En leg dit apart.
Snij de overige ingrediënt (behalve de ei, kiemen en gebakken ui) 10 tot 15 minuten. Terwijl dit op vuur is kan je de zoete aardappelen bakken in olijfolie tot dit een mooi krokant laagje geeft. Haal dit daarna uit de pan en leg dit op een vel keukenpapier.
Leg de gestoomde groente, samen met het ei en gebakken aardappelen op een bord. Doe hier overheen de pindasaus en kleed dit aan met gebakken aardappelen en kiemen.
Enjoy!