Courgette lasagne
Wel lasagne maar geen koolhydraten! Ja ook dat kan bij BibyKnowsFood. Deze heerlijke lasagne borden vol groene doet je denken alsof je Italië ben. Maar dan in Healthy style!
Ingrediënten:
1 Rode ui gesnipperd
5 Wortels in kleine stukje gesneden
2 Zoete paprika
6 Grote Tomaten in blokjes
1 Theel. Tomatenpuree
4 Knoflook,
150 Ml. Witte wijn(optioneel)
2 Eetl. Olijfolie
Verse Italiaanse kruiden naar keuze (Basilicum, dragon, tijm)
3 Courgettes dun gesneden zoals lasagne
1 Ei
150 Gr Crème fraise
150 Gr Geraspte mozzarella
50 Ml Melk
1 Eetl. Nootmuskaat
1 Theel. Bloem
Bereidingswijze: 4 personen
Snij de courgette in de lengte zodat de schijven lijken op dunne, lasagne-achtige plakken. Leg ze op een stuk keukenrol en bestrooi met dit met zout zodat het vocht eruit kan trekken. Leg dit apart om te drogen.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur en bak de uien, de wortelen, zoete paprika, de knoflook en de een aantal minuten in olijfolie tot ze gaar zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit rul tot het gaar en bruin is. Giet de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de wijn en de gemengde kruiden toe en meng het in zijn geheel. Verlaag het vuur en laat het mengsel ongeveer 10 minuten pruttelen tot de saus dik is.
Voor de béchamelsaus kloppen we een ei in een kom en vroeg we de crème fraîche, ¾ deel van de mozzarella, de melk, de nootmuskaat en de bloem toe.
Vet een ovenschaal (groot genoeg voor lasagne) in met olijfolie. Pak de courgettes erbij en dep het vocht eraf met wat keukenpapier. Plaats een laag courgette op de bodem van de ovenschaal. Bedek met de helft van het vleesmengel en de helft van de witte saus en herhaal: opnieuw een laag courgette, vleesmengsel en witte saus. Besprenkel de resterende mozzarella over de lasagne en plaats in een voorverwarmde (180 graden Celsius) oven. Het gerecht is na 30 minuten klaar om te serveren.