Chocolade Bananenbrood
Ingredienten Chocolade Bananenbrood
Chocolade Bananenbrood:
3 rijpe bananen
4 eieren
150 gr amandelmeel
40 gr cacao
2 tl bakpoeder
2 eetl sukrin
50 gr pure chocolade
50 gr pecannoten
Snuf zout
Bereiding Chocolade Banenbrood
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag.
Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder, sukrin en het zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een olijfolie en giet het mengsel in de vorm.
Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm.
Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.
Dit is heerlijk met 100% pindakaas
Enjoy!