Bietensoep
Voordeel van een soep Is dat je een grote pan kan maken en in porties kan invriezen. Dit kan je lang bewaren. En gebruiken tijdens drukke dagen, wanneer je geen tijd of geen zin heb om te koken.
Maar ook voor je lijn is soep heel erg goed. Vaak zit er weinig calorieën in en heel veel groente, vol vitamines en mineralen. Je kan zelf bepalen of je vlees of vis toevoegt, of liever een vegetarische variant kookt. En met wat brood en gegratineerd kaas is het in deze warme dagen ook goed als comfort food.
Bieten wordt niet door iedereen geliefd of graag gegeten. Toch heeft het veel gezondheidsvoordelen. En in deze soep overheerst de bietensmaak niet, maar komen juist de zoete smaak van de wortels heel erg naar voren. De moeite waard om hem uit te proberen dus.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bieten erg het goed is voor hardlopers en andere sporten.
Andere gezondheidsvoordelen zijn:
- Goed voor de doorbloeding van de hersenen
- Werkt bloeddrukverlagend
- Zorgt dat er minder insuline afgegeven wordt
- Verbeterd duidelijk aantoonbaar sportprestaties
- Werkt ontstekingsremmend
- Beschermd tegen hart- en vaatziekte
- Goed voor cognitieve functies en verbeterd de reactie tijd
- Rijk aan vitamine en mineralen
- Verbeterd de spijsvertering
Zoveel gezondheidsvoordelen wil je toch niet laten staan. Probeer ze uit. Bieten kan je op vele manieren eten. In een soep, in je salade, je kan ze grillen of gewoon koken. Lekker in een pasta of gewoon heel ouderwets naast je aardappelen met een stukje vlees.
Enjoy