Bananenbrood
Oergezond, geen suikers toegevoegd, makkelijk te maken en je kan het lang bewaren. Nee tis geen cake, tis een brood…..super lekker brood, en je heb geen beleg nodig!
Ingredienten Bananenbrood
Bananenbrood:
3 (rijpe) bananen
50 gram ontpitte dadels
3 eieren
50 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
50 gram havermout*
1 ½ theelepel bakpoeder
Handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
Zout (ik gebruik zelf geen zout)
Bereiding Bananenbrood
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Staafmixer is ook goed.
Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine of met je staafmixer tot meel.
Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
Voeg het amandel- boekweit- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven.
Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af. Maak je ze in cupjes zoals ik, dan is 35 min voldoende. Bekijk of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je het er uit haalt? Dan is je brood klaar. Laat de cake afkoelen.
Enjoy your bananabread!